Visie en informatie

Bij Kira's Skills staat welzijn van hond en mens hoog in het vaandel. Ik ben kynologisch instructeur en heb dus een opleiding gevolgd.
Tijdens de lessen werken we op een positieve manier en met (voer) beloningen.
Voor zowel de eigenaar als de hond moet de les een leuk en leerzaam moment zijn.
Een fijne sociale huisgenoot, dat willen we allemaal graag.Daarom is de start die je met je pup maakt ontzettend belangrijk. Ik geef 1 op 1 privébegeleiding, ook als puppycursus. Zo zorgen we dat iedereen de juiste begeleiding krijgt en altijd snel van start kan gaan. Je leert over het gedrag van je hond, en de signalen herkennen die je hond gebruikt om te communiceren. Je leert wat zijn specifieke eigenschappen en behoeften zijn. Er is niets mooier dan dat jij en je hond elkaar begrijpen en veel plezier hebben met elkaar.
In de lessen werken we aan samenwerking, relatie, vertrouwen en aan basisvaardigheden, zoals het komen als je je hond roept. Tussen de oefeningen door komt er ook theoretische uitleg aan bod. Ook is er uiteraard gelegenheid om vragen te stellen.

Aanschafadvies
Op zoek naar een pup of herplaatser maar kom je er niet uit? Ik help je graag! Ik kom aan huis. We bespreken je wensen en kijken naar de mogelijkheden. 

Deelname lessen
Als je deelneemt aan de lessen is je hond gezond en vrij van medische klachten zoals bijvoorbeeld diarree, jeuk of hoesten. In de lessen draagt je hond bij voorkeur een goed passend Y tuigje met een gewone enkele lijn van ongeveer 2 meter lengte(geen uitrollijn) of een goed passende halsband.
Wat gebruiken we verder?
Een stevig kleedje voor je hond om op te liggen.
Lekkers voor je hond om mee te belonen, 3 verschillende soorten, bijvoorbeeld een beloningstube, in blokjes gesneden houdbare worst, hele kleine trainingssnoepjes. Vooral iets waar jouw hond dol op is! Je hebt niet snel teveel, dus zorg voor voorraad. Sommige honden vinden een beloning dmv een speeltje leuk. Neem een speeltje mee wat groot genoeg is om samen met te spelen en waar wat rek in zit, bijvoorbeeld een lang fleecespeeltje/vlecht/touw.
Een trainings/heuptasje om het lekkers in te doen. Dat werkt fijner dan een jas of broekzak.
Je hond graag voor de les goed uitlaten!

De volgende middelen zijn niet toegestaan in de les: slipketting, halfcheck, anti-trektuig, halti, geantle leader, prikband, stroom/trill/anti-blafband, prikband, uitrollijn of jachtlijn. Het is niet toegestaan om fysiek te corrigeren door bijvoorbeeld rukken aan de lijn of bij het nekvel pakken.